top of page
Keresés

Hogyan ösztönözheti további vásárlásra törzsvásárlóit?

Minden vállalkozó még több vásárlót és még nagyobb profitot akar látni. Sokszor emiatt hosszadalmas, bonyolult és igen drága eszközökhöz folyamodnak. Pedig egy egyszerű, és ár/érték arányban verhetetlen trükköt is bevethetnének. Gondolná, hogy a megoldást egy pici műanyag kártyában találja?


Egy jól bejáratott üzletnek számos olyan vissza-visszatérő vásárlója van, akiket törzsvásárlóknak nevezünk. Ezek a törzsvásárlók pedig ha nem is aranyat érnek, de forintosítható, állandó bevételt egészen biztosan jelentenek a kereskedők számára. Ezek a vásárlók ismerik és szeretik a cég által forgalmazott termékeket, szolgáltatásokat, kialakult egyfajta bizalom. Ezt a kötődést pedig nem szabad parlagon hagyni!


A vásárló különlegesnek érzi magát, még többet vásárol


A vásárlói kötődés kialakításának egyik kiváló formája a plasztikkártya-rendszer, amellyel mind a két fél – a vásárló és a kereskedő – is előnyökhöz jut. A törzsvásárló a kártya birtokában például kedvezményekre, pontgyűjtésre vagy időszakos akciókra lehet jogosult: ez nemcsak további vásárlásokat generál, hanem megbecsültnek érzi magát a vevő, növeli az üzlettel szembeni lojalitását. A törzsvásárlói rendszer pszichológiája mögött az áll, hogy a vásárló különlegesnek érzi magát.


Célratörő stratégiát alakíthat ki az üzlet


Mivel win-win helyzetről beszélünk a törzsvásárlói plasztikkártya-rendszer kapcsán, így a kereskedő is számtalan előnyhöz jut. Egyrészt mivel a törzsvásárlókat további vásárlásra ösztönzi, így nagyobb lesz a bevétel, másrészt pedig a rendszer informatikai hátterének köszönhetően adatokat tud kinyerni a vásárlói szokásokról. A vállalkozó információkat gyűjthet a vásárlóiról. Milyen terméket vásárolnak a leggyakrabban? Mennyit költenek el egy-egy vásárlás alkalmával? Személyes adatok gyűjtésére is van mód, hiszen a regisztráció során számos privát adat szükséges. Mindezen információk birtokában olyan stratégiát alakíthat ki a vállalkozó, ami növeli az üzlet profitját.


Akkora, mint egy bankkártya, mindenki magánál tartja


A törzsvásárló-rendszer kialakításához a legegyszerűbb azonosító eszköz a plasztikkártya. Ez többféle azonosítással kérhető: lehet RFID, mágnesszalagos, vonalkódos vagy QR kódos. Akármelyik megoldás mellett dönt, a vásárló mindegyiket egyformán könnyen tudja kezelni. Csupán regisztrálnia kell a kasszánál vagy egy internetes felületen, és a kártya a következő vásárlás alkalmával már aktív is lesz. A plasztikkártya arculatáról a vállalkozó dönthet: érdemes olyan dizájn mellett dönteni, ami a pénztárcában könnyen észrevehető, figyelemfelhívó hiszen a vásárlók nagy része úgyis ott tartja majd. Mivel pontosan akkora akárcsak egy bankkártya, így tökéletes helye van a pénztárcában: nem hagyja senki otthon, mivel nem kell rá külön figyelmet fordítani.
Tudta?

A törzsvásárlói rendszer nagyon elterjedt marketing eszköz. Magyarországon az első nagyobb rendszert az ezredforduló környékén helyezték üzembe.0 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page