top of page
Keresés

Sokszereplős kedvezménykártya

Az elmúlt években számos kedvezményes vásárlásra jogosító kedvezménykártya rendszer kezdte meg működését a világban és Magyarországon. A működési modellben egy rendszergazda összefogja a kedvezményadókat és "közös képviselőként" csomagban kínálja a kedvezményes vásárlási lehetőséget a vásárlóknak, fogyasztóknak.


Ezek a rendszerek, vásárlói klubbok néha egy cégcsoport eladóit fogják össze, néha egy város potens szolgáltatói hálózatán épülnek fel, néha pedig akár határon átnyúlóan szervezik érdekhálóba az eladókat, szolgáltatásnyújtókat és a lehetséges vásárlókat. Az egyik közös kapocs általában a jogosultságot igazoló plasztik kártya, mágneskártya vagy chipkártya, amit a jogosult vásárlók vagy megvesznek vagy valamilyen okból ingyenes megkapják, illetve igénylés alapján ingyen juthatnak hozzá.


Városkártyák

Viszonylag újdonság, hogy város, vagy kerület alapon az Önkormányzatok támogatásával az adott lakóhelyen állandó vagy ideiglenes lakcímmel rendelkező személyek Városkártyát igényelhetnek a kijelölt KártyaPontokon díjmentesen lakcímkártyájukkal, majd ha elkészült, akkor személyesen ugyanott átvehetik azt. A kártyával pedig a kerület, vagy önkormányzat területén lehetséges a kedvezményeket érvényesíteni. Egy hasonló projektben megrendelőnk nyomdailag előkészített Mifare plasztikkártyákat rendelt, ahol a megszemélyesítés utólag, egyedileg a kártya kibocsájtónál az igénylést követően történik. Helyszínen, másodnyomtatással kerül fel a kártyára a név, a kártyatulajdonos fotója, az érvényességi adatok és a helyszínen történik a chip "felprogramozása" is.


NFC chipes mágneskártya


A Mifare kártya lényeges tulajdonsága az NFC(Near Filed Communication) kommunikáció, ahol a kártyába épített chip, ha elég közel(ez pár centiméter jelent a gyakorlatban) kerül egy őt olvasni tudó egységhez, akkor a kártya és az egység kommunikálni tud egymással.

A Near Filed Communication szavak fordítása nem egyszerű magyarosan, lényegében Közelmezős Kommunikációt jelent: a fogadó eszköz, és egy adat szolgáltató eszköz (ez persze csak az adott transzferre vonatkozik, mert minden NFC chip képes fogadó és küldő is lenni) kommunikál.


Az NFC chip programozható, adatokkal feltölthető, bár a chip kapacitása általában nem nagy a 8 Kb-os chip már nagynak számít, viszont közel 100,000 alkalommal is újraírható.


Hasonló megoldásra lenne szüksége? Kérjen ajánlatot, vagy keresse kollégáinkat!

0 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page